Ceremonie militară la Palatul Oștirii din Copou

Marți, 24 iunie a.c., Cazarma Mare din Copoul Iașului a găzduit ceremonia de numire în funcția de  comandant al  Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt a colonelului Nicolae Tonu, cel care a condus destinele brigăzii încă din luna februarie a acestui an, când a fost împuternicit la comandă.

La festivitatea de la Palatul Oștirii au fost prezenți comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, general de brigadă Lucian Foca, șeful personalului diviziei, colonel Lucian Ralea, comandanții unităților subordonate brigăzii, precum și reprezentanți ai structurilor militare ieșene.

În cuvântul său, generalul de brigadă Lucian Foca a apreciat activitatea colonelului Nicolae Tonu din momentul în care a fost împuternicit la comanda Brigăzii 15 Mecanizate și până în prezent, precum și rezultatele meritorii obținute de militarii marii unități în această perioadă. De asemenea, a adresat felicitările sale noului comandant pentru numirea în funcție și s-a arătat încrezător că rezultatele pozitive obținute de brigadă vor urma același trend ascendent.

* * *

Colonelul Nicolae Tonu a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcții, printre care șef serviciu în cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, comandant al Batalionului 265 Poliție Militară, șef de stat major al Batalionului 32 Infanterie. Este decorat cu mai multe distincții militare printre care Ordinul Virtutea Militară în grad de Ofițer, cu însemne pentru militari, acordat de Președintele României în anul 2010.

A pregătit detașamente de poliție militară ce au desfășurat misiuni în teatrele de operații din Bosnia-Herțegovina, Afganistan și Irak. Din pregătirea militară a colonelului Tonu amintim: doctorat în Științe Militare și Informații, master în specializarea Securitatea Comunitară și Terorism, Academia de Înalte Studii Militare, curs postuniversitar de perfecționare în conducerea forțelor terestre.

Imagini (foto lt.-col. Eduard Borhan)

Video

[flv:/video/numire_tonu.mp4 552 414]
DESCARCĂ

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *