„Vacanțe Muzicale la Piatra Neamț”

În perioada 6-12 iulie a.c., Garnizoana Piatra Neamț a găzduit Festivalul Internațional de Muzică „Vacanțe Muzicale”, ediția a 41-a. Festivalul a consemnat, în istoria sa de peste patru decenii, afirmarea unor talente muzicale și de creație care au marcat istoria culturii românești și universale. După Teatrul Tineretului, „Vacanțe Muzicale” a fost al doilea mare brand care a făcut cunoscut numele orașului de la poalele Pietricicăi în marile capitale ale Europei, Asiei și Americii.

Miercuri, 9 iulie, a fost Seara Muzicii de Fanfară, la care protagoniști principali au fost componenții Muzicii Militare a Garnizoanei Iași. Evenimentul s-a desfășurat în baza colaborării Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” și Cercului Militar Piatra Neamț cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, cu sprijinul  Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

Datorită vremii potrivnice, concertul – programat a se desfășura în Piața Turnului lui Ștefan cel Mare – a avut loc la Sala de Festivități „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț. Sub bagheta plt.-adj. pr. Marius Chiriac, instrumentiștii în uniformă au încântat spectatorii cu compoziții ale lui Iosif Ivanovici, Ionel Croitoru sau Horia Ardeleanu, dar și cu piese celebre din repertoriul internațional. Iar publicul a aplaudat la scenă deschisă evoluția virtuozilor militari ieșeni, solicitând revenirea acestora în această vară, în locația planificată inițial.

Șeful Cercului Militar Piatra Neamț, plt.-adj. Vasile Vânău

Imagini

Video

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *