Ceremonie de medaliere în Cazarma Mare din Copou

În seria de manifestări organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, în Cazarma Mare din Copoul Iașului a avut loc vineri, 28 noiembrie, o ceremonie de acordare a unei distincții militare.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, dorind să răsplătească meritele videojurnalistului Răzvan Cojocariu, de la TVR Iași, în promovarea imaginii instituției militare, a conferit acestuia „Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa a III-a”. Distincția a fost acordată de comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, colonel dr. Nicolae Tonu.

La eveniment, alături de personalul Comandamentului marii unități, a participat și directoarea Studioului Teritorial Iași al Televiziunii Române, doamna Carmen Olaru, care a făcut o scurtă prezentare a proiectelor desfășurate în comun de cele două instituții.

*  *  *

Videojurnalistul Răzvan Cojocariu a făcut, pe rând, radio, presă scrisă și televiziune. Este în echipa TVR Iași de peste un deceniu, fiind câștigător a numeroase premii naționale și internaționale pentru producțiile de televiziune realizate.

A fost în Kosovo, în timpul conflictului din fosta provincie iugoslavă, apoi, în 2003, în Afganistan. A revenit în Afganistan în 2006, iar anul 2013 a fost primul videojurnalist român care a realizat un reportaj într-o zonă de conflict, tot în Afganistan. Pentru reportajele din teatrul de operații din Afganistan a primit, în 2013, premiul „Cel mai bun reporter de știri” la Festivalul „Simfest” de la Târgu- Mureș.

Cel mai important proiect pe care l-a finalizat este documentarul „Afganistan dus-întors”, un jurnal care i-a avut în prim-plan pe militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” și Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, pe timpul desfășurării misiunilor în acest teatru de operații, în perioada 2013-2014.

Între proiectele comune, realizate alături de militarii Brigăzii 15 Mecanizate, mai putem aminti DVD-ul cu muzică de fanfară al Muzicii Militare a Garnizoanei Iași, intitulat „O fanfară în istorie”.

Imagini (foto Olga Murariu)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *