Comunicat 7/2016 – Exerciţiul „DRAGOON PIONEER RIDE” la Iaşi

În perioada 25 aprilie – 2 mai 2016, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” îi va găzdui pe militarii Regimentului 2 Cavalerie al SUA, care vor executa exerciţii demonstrative şi vor participa la evenimente sportive alături de militarii români vineri, 29 aprilie a.c., în intervalul orar 10.00-16.00, la ERA Shopping Park Iaşi.

Militarii din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” şi din Regimentul 2 Cavalerie intenţionează să prezinte câteva elemente de dotare, specifice unităţii americane şi militarilor ieşeni.

Alături de militarii din forţele terestre, vor participa şi camarazi din Forţele Aeriene Române – Baza 95 Aeriană de la Bacău – şi din Forţele Navale Române, publicul participant la această manifestare având astfel ocazia să interacţioneze cu militarii din principalele categorii de forţe şi, de asemenea, să cunoască oferta educaţională a M.Ap.N., prin standul de promovare a carierei militare prezentat de Biroul de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi.

* * *

Forţele Terestre ale SUA dislocate în Europa (USAREUR), îşi sporesc prezenţa în Europa de Est în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”, prin creşterea numărului activităţilor de instrucţie şi al exerciţiilor multinaţionale. Această acţiune constă în dislocarea unor forţe americane în Europa, în vederea reasigurării Aliaţilor SUA de capacitatea Alianţei de a reacţiona în situaţii de criză, demonstrarea eficacităţii măsurilor de reasigurare adoptate cadrul Consiliului Nord-Atlantic, asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale.

Operaţia „Atlantic Resolve” are ca scop asigurarea flancului estic al NATO în contextul climatului actual de securitate.
Misiunea constă în asigurarea prezenţei forţelor americane, instruirea/antrenarea specifică acestora în comun cu partenerii, într-un cadru bilateral şi multinaţional, în vederea demonstrării capabilităţilor şi verificării interoperabilităţii între structuri, precum şi întăririi relaţiilor de cooperare militară bilaterale.

În baza documentelor care reglementează instrucţia şi exerciţiile în forţele terestre, a înţelegerilor şi documentelor bilaterale cu partenerul american, în anul de instrucţie 2016 au fost planificate activităţi de instruire în comun ale militarilor SUA cu structuri militare din forţele terestre.

În perioada 25.04-06.06.2016, Regimentul 2 Cavalerie al SUA execută marşul „DRAGOON PIONEER RIDE” în România şi în Republica Moldova, în vederea participării la exerciţiul de instruire în comun cu militari ai celor două ţări.

Acest marş de dislocare va fi urmat, în perioada 20.05-06.06.2016, de un exerciţiu militar multinaţional denumit „SARMIS-16”, ce se va desfăşura în Cincu, exerciţiu inclus în programul NATO – MTEP (Military Training and Exercise Programme), fiind parte a activităţilor de instrucţie cuprinse în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”.

Ofiţerul de informare şi relaţii publice al Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, locotenent-colonel Daniel Burlacu.

afis

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *