În vizită la „Lupii Negri”

Zilele trecute, un grup de tineri din Asociația Tineretul Ortodox Român – Iași, condus de pr. Ioan Puiu, a efectuat o vizită la Batalionul 151 Infanterie „Războieni”.

„Lupii Negri” le-au prezentat oaspeţilor armament şi echipamente militare din înzestrare, săli de specialitate şi poligoane de antrenament, le-au arătat unde şi cum se instruiesc. Tinerii au vizitat şi „sectorul” cercetaşilor, au vizionat unui film despre misiunile îndeplinite în teatrele de operaţii, s-au întâlnit şi au stat de vorbă cu comandantul şi militarii unităţii. La final au avut parte şi de o mică surpriză – masa la popota cadrelor militare.

Referitor la activitate, comandantul Batalionului 151 Infanterie, colonelul Marius Iacobuţ, a declarat: „În cursul zilei de astăzi (27 iunie a.c., n.r.), în cadrul unor activităţi de cooperare pe care Batalionul 151 Infanterie le desfăşoară cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, am organizat o activitate de informare la care au participat peste 20 de tineri, în sensul asigurării unei imagini cât mai realiste şi mai bune a acţiunilor şi activităţilor desfăşurate de militarii noştri şi, totodată, crearea unei relaţii mai strânse şi benefice în sprijinul societăţii civile şi a municipiului Iaşi. Noi organizăm frecvent activităţi de genul Ziua Porţilor Deschise, la care participă de la copii până la adulţi, cărora le prezentăm acţiunile şi activităţile noastre, în vederea realizării conexiunii cu societatea civilă, dar aceşti tineri au venit aici, astăzi, pentru prima oară. Avem planificate, în acest an, şi alte activităţi de acest gen. Îi aşteptăm, pe toţi cei care doresc să afle cât mai multe despre acţiunile şi activităţile Batalionului 151 Infanterie, să vină la unitate.”

Text şi foto: Marius Asăndulesei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *