Misiunea „Lupilor Negri” în Afganistan continuă

Primele misiuni ale militarilor Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei în teatrul de operaţii vizează relaţionarea cu liderii comunităţilor afgane. (foto Cristian Stancu)

O misiune în teatrul de operații din Afganistan implică toată fiinţa unui militar. Contactul cu Afganistanul este de fiecare dată altul, pentru că aici totul este în continuă schimbare. Pe parcursul perioadei în care își desfășoară misiunea, atenţia, curajul, hotărârea şi determinarea sunt principalele atuuri în lupta cu rutina sau cu insurgenţii. Una dintre principalele misiuni pe care le execută militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei în provincia Kandahar este patrula. (foto Cristian Stancu)

În perioada 1-12 martie, o delegație condusă de locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite, contraamiralul Cristinel Uce, a făcut o vizită în Baza Militară Aeriană Kandahar din Afganistan. Oficialul român a avut întâlniri cu reprezentanții structurilor militare românești participante la misiunea Resolute Support printre care și Batalionului 151 Infanterie – Protecția Forței ”Lupii Negri”. Contraamiralul Uce a discutat cu fiecare categorie de militari, interesându-se despre situația de securitate din Afganistan, despre misiunile și sarcinile structurilor românești aflate în teatrul de operații. (foto Cristian Stancu)

În Baza Militară Aeriană din Kandahar acţionează şi o echipă de specialişti în comunicaţii şi informatică a Batalionului 151 Infanterie Protecția Forței ”Lupii Negri”. O echipă mică, dar viabilă. (foto Cristian Stancu)

În Afganistan, militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei desfășoară misiuni în colaborare cu forţelor de securitate şi guvernamentale afgane. Ei merg alături de militari şi poliţişti afgani prin sate pentru a prezenta populaţiei locale principalele programe ce se desfăşoară în sprijinul ei şi a înlesni contactul cu autorităţile din zonă. (foto Cristian Stancu)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *