23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre Române

Iași

Pe data de 23 aprilie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă, am sărbătorit Ziua Forţelor Terestre Române. Cu acest prilej, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” a organizat o serie de întreceri sportive, la care au fost invitate să participe și alte structuri militare din garnizoană.

Competiția de cros a fost câștigată de locotenentul Gabriel-Andrei Ailenei. Podiumul a fost completat de Vasile Aghiorghiesei și de plutonierul-major Marcel Coca.

Botoșani

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoşani au marcat momentul aniversar în cazarma unităţii, printr-o ceremonie militară şi religioasă. S-a dat citire mesajelor de felicitare primite cu această ocazie, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial aflat în incinta unităţii şi, de asemenea, au fost premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive desfăşurate sub genericul „Cupa Forţelor Terestre”. (foto Costel Nicorici)

Piatra Neamț

Militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” au marcat Ziua Forţelor Terestre Române printr-o serie de manifestări aniversare.

În cadrul unei ceremonii desfăşurate în cazarma batalionului, s-a dat citire mesajelor de felicitare primite cu această ocazie de la eşaloanele superioare, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 15 Infanterie „Războieni” din incinta unităţii şi, de asemenea, militari cu gradul de soldat au fost avansaţi în gradul următor. Totodată, pentru rezultate şi performanţe deosebite înregistrate în procesul de pregătire, militari de toate categoriile au fost citaţi prin ordin de zi pe unitate sau le-au fost adresate mulţumiri în faţa formaţiei.

Sub genericul „Cupa Forţelor Terestre”, infanteriştii pietreni au organizat şi competiţii sportive de minifotbal, tenis de mas, şah şi patrulă militară, la care au participat şi colegi din cadrul instituţiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din garnizoană. (foto Florentin Dragomir)

Afganistan

Militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecția Forței „Lupii Negri” au marcat Ziua Forţelor Terestre printr-o ceremonie militară desfăşurată în baza militară din Kandahar, Afganistan.
În cadrul festivităţii s-au acordat certificate de apreciere şi diplome militarilor și echipelor câștigătoare în cadrul competiției sportive organizate cu această ocazie. (foto Cristian Stancu)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *