Ceremonie militară la Băcăoani

Brigada 15 Mecanizată a organizat miercuri, 10 ianuarie a.c., o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane de flori la Ansamblul Monumental de la Băcăoani, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, dedicat victoriei repurtate de domnitorul Ştefan cel Mare  împotriva turcilor în bătălia de la Podu Înalt, la 10 ianuarie 1475.

Brigada 15 Mecanizată, care în prima zi a acestui an a aniversat 141 de ani de existenţă, poartă denumirea onorifică „Podu Înalt”, atribuită prin Decret prezidenţial la data de 9 mai 1996, odată cu primirea Drapelului de luptă.

La ceremonia de la Băcăoani au participat comandantul Brigăzii 15 Mecanizate, general de brigadă Dragoş-Dumitru Iacob, militari în activitate, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai administraţiei publice din judeţele Vaslui, Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vrancea, elevi şi cadre didactice, precum şi invitaţi din Republica Moldova.

Garda de onoare a fost constituită din militari aparţinând Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” şi a fost însoţită de Muzica Militară a Garnizoanei Iaşi.

Imagini (foto Lucian Irimia)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *