ZIUA VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAȚII

În Armata României se sărbătorește în data de 11 noiembrie  ,,Ziua Veteranilor din teatrele de operații”, zi instituită în semn de recunoștință pentru sacrificiul militarilor care au luptat în teatrele de operații.

Cu acest prilej, Brigada 15 Mecanizată„Podu Înalt” și Batalionul 151 Infanterie „Războieni” au organizat astăzi, intr-un format foarte restrâns, ceremonii militare în care i-au comemorat pe cei trei eroi ai noștri. Respectându-se toate măsurile de protecție împotriva virusului Sars-Cov-2 au fost oficiate servicii religioase și s-au depus coroane de flori la Monumentul dedicat Eroilor din teatrele de operații din cazarma ,,lupilor negri”, dar și la mormântul lui Bogdan-Valerian Hâncu din Cimitirul Eternitatea.

***

La data de 11 noiembrie 2003 își pierdea viața eroul sublocotenent (p.m.) Iosif-Silviu Fogorași, în urma unui atac insurgent, fiid primul militar român căzut la datorie în teatrele de operații. Trei zile mai târziu se stingea din viață și eroul sublocotenent (p.m.) Mihail Anton Samuilă, grav rănit în acel atac. Cei doi militari erau pe atunci în misiune cu Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni”.

Trei ani mai târziu, la data de 27 aprilie 2006, cădea la datorie sublocotenentul (p.m.) Bogdan-Valerian Hâncu, alături de alți 4 colegi italieni, în timp ce executau o misiune de patrulare în teatrul de operații din Irak.

Cinste și onoare memoriei lor!

 

 

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *