Comunicat nr. 3/2011– Ziua NATO 2011

Ziua NATO a fost celebrată duminică, 3 aprilie, în Piaţa Tricolorului din municipiul Iaşi., în prezenţa Comandantului Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” colonel Vasile Roman şi a autorităţilor publice locale.

În cadrul ceremoniei militare, dedicată împlinirii a 62 de ani de la crearea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi a şapte ani de la aderarea ţării noastre la Alianţă, au fost înălţate pe catarg drapelele României şi NATO, în acordurile Imnului Naţional al României şi ale Imnului Alianţei.

La eveniment a participat personal militar şi civil din structurile Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” şi din categoriile sistemului naţional de apărare.

Ceremonii similare şi manifestări de evocare a semnificaţiei acestui eveniment, organizate în colaborare cu autorităţile publice locale, în garnizoanele Bacău, Piatra Neamţ şi Botoşani.

„Ziua NATO în România” a fost instituită în baza prevederilor Legii nr. 390, adoptată de Parlamentul României la 28 septembrie 2004. Acest eveniment, care se celebrează în prima duminică a lunii aprilie, este o sărbătoare destinată „democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic”.

Ofiţerul de relaţii publice, Locotenent colonel Daniel BURLACU

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *