„Noaptea Muzeelor” la Palatul Oştirii din Copou

Sâmbătă, 17 mai a.c., Cazarma Mare din Copou s-a alăturat proiectului european „Noaptea Muzeelor” şi şi-a deschis porţile pentru publicul larg. Militarii Brigăzii 15 Mecanizate i-au invitat pe ieşeni la vizitarea nocturnă a Palatului Oştirii şi a unei expoziţii inedite (şi temporare) de Ordine şi medalii, cu articole care au aparţinut Regimentului 15 „Războieni” şi nu numai. Exponatele au fost asigurate de Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” şi Muzeul Unirii din Iaşi.

Cuvântul de deschidere a expoziţiei fost rostit de comandantul Brigăzii 15 Mecanizate, colonel dr. Nicolae Tonu, iar prezentarea a fost făcută de dr. Aurica Ichim – Muzeul Unirii Iaşi, prof.univ.dr. Ion Agrigoroaiei şi general de brigadă dr. Vasile Roman.

Alte puncte de atracţie, cu parfum de epocă, au fost scenetele „Căldură mare” şi „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, interpretate de artişti amatori de la Cercul Militar Iaşi, dar şi spectacolul „Bal la Garnizoană”, susţinut de Muzica Militară Iaşi şi membrii trupei de dans sportiv „Reflex”.

Imagini (foto Eduard Borhan, Lucian Irimia şi Sergiu Căpăţînă)

Video


DESCARCĂ

0 comentarii

Trackback/Pingback

  1. Comunicat 3/2015 – „Noaptea Muzeelor” şi „Bal la Garnizoană” - Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" | Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" - […] Aspecte de la prima ediţie a „Balului la Garnizoană”, din 2014, la adresa http://www.bg15mc.ro/?p=10080. […]

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *