Tabără de instrucţie a militarilor chimişti

Timp de două săptămâni, în perioada 26 mai-6 iunie a.c., structurile de apărare CBRN din cadrul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” au desfăşurat instrucţie intensivă de specialitate în Poligonul de instrucţie pentru apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară Valea Poienii – al Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN Câmpulung Muscel.

Militarii chimişti au executat acolo activităţi practice de instruire în domeniul cercetării chimice, biologice, radiologice şi nucleare, decontaminării personalului, tehnicii de luptă şi terenului, dar şi prognoza şi avertizarea pericolelor în cazul incidentelor CBRN.

Obiectivul principal al acestei activităţi l-a reprezentat antrenarea tuturor militarilor în folosirea corectă şi eficientă a echipamentelor de protecţie individuală CBRN, a aparaturii de control nuclear şi chimic, precum şi a tehnicii de decontaminare a personalului şi tehnicii de luptă.

În cea de-a doua săptămână a taberei de instrucţie, accentul s-a pus pe cursurile de autorizare în lucrul cu autospecialele de decontaminare a personalului şi tehnicii de luptă. Totodată, s-a executat şi evaluarea nivelului de instruire a grupelor de cercetare CBRN şi a celor de decontaminare a personalului şi a tehnicii de luptă.

Imagini (foto lt. Ioana Ciobanu)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *