Militarii Brigăzii 15 Mecanizate, în sprijinul semenilor

Militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” au luat parte, zilele trecute, la câteva acţiuni cu caracter umanitar.

Prima dintre acestea a avut loc luni, 2 iunie, când un grup de militari de la Batalionul 198 Sprijin Logistic „Prut” a fost în vizită la copiii de la grădiniţa din localitatea Icuşeni, comuna Victoria, judeţul Iaşi, pentru a le face o surpriză dulce. În săptămâna anterioară, aproximativ 50 de militari din cadrul batalionului au participat la o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi, iar cu bonurile valorice primite au achiziţionat dulciuri, pe care le-au oferit apoi micuţilor de la Icuşeni.

O acţiune similară au desfăşurat joi, 5 iunie, şi militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni”. La fel ca şi camarazii lor de la Batalionul 198 Sprijin Logistic, peste 50 de „Lupi Negri” au donat sânge în scop umanitar, iar cu bonurile valorice obţinute au cumpărat alimente, oferindu-le o masă caldă persoanelor vârstnice îngrijite la Centrul de asistenţă medico-socială de la Bivolari, judeţul Iaşi.

În perioada 14 mai-5 iunie, câteva zeci de militari de la Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” au participat, pe bază de voluntariat, la Campania naţională de donare de sânge „O şansă pentru viaţă”. Pe lângă gestul nobil de a oferi ajutor celor aflaţi în suferinţă, militarii din Piatra Neamţ au primit şi tichete de masă, pe care le-au folosit pentru a achiziţiona pachete cu alimente. Vineri, 6 iunie, reprezentanţii infanteriştilor pietreni au mers în comuna Ştefan cel Mare, judeţul Neamţ, şi au donat pachetele respective copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din localitate.

Imagini (foto Marius Alexa)

Video(Icuşeni, jud. Iaşi)


DESCARCĂ

Video(Bivolari, jud. Iaşi)


DESCARCĂ

0 comentarii

Trackback/Pingback

  1. Acţiune umanitară la Răducăneni | Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" - [...] ieșeni au achiziționat alimente cu care au mers pe data de 2 iunie la Grădinița din Icușeni (vezi eveniment),…

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *