Exercițiu de instruire în comun româno-american

În perioada 13.06 – 04.07.2014, la Batalionul 151 Infanterie „Lupii Negri” se desfășoară o activitate de cooperare cu militarii americani în cadrul programului „Cultural Understanding and Language Profiency – CULP” (Program bilateral de înțelegere culturală și cooperare lingvistică).

Această activitate, sprijinită de programul „Cadet English Language Training Team” (CELTT), reprezintă un proiect al forțelor terestre americane care are drept scop imersiunea culturală și lingvistică a viitorilor ofițeri americani, prin expunerea la culturi și civilizații diferite.

*   *   *

Participarea militarilor Brigăzii 15 Mecanizate în cadrul programului CULP are ca obiective principale creșterea nivelului de cunoaștere a limbii engleze și interacțiunea culturală cu partenerii americani.

Activitatea se înscrie în procesul de creștere a interoperatibilității între Armata României și forțele terestre americane și contribuie la ridicarea nivelului de pregătire a militarilor români pentru misiunile specifice teatrelor de operații în care România participă cu trupe.

Imagini (foto plt.-adj. Lucian Irimia)

Video


DESCARCĂ

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *