Instrucție lângă Cetatea Enisala

Cercetașii Brigăzii 15 Mecanizate, ca de altfel ai întregii Divizii 2 Infanterie „Getica”, s-au reunit, în cea de-a doua parte a lunii iunie, într-o tabără de instruire în zona Babadag. Locul ales pentru desfășurarea activităților – lângă ruinele fostei cetăți bizantine Heracleea (devenită Enisala sub stăpânirea otomană) – permite prin terenul frământat, cu zone împădurite, canale și lacuri întinse pe zeci de kilometri, executarea în condiții optime a instrucției specifice cercetașilor.  Pentru toți militarii participanți, indiferent de armă sau specialitate, tabăra de instrucție reprezintă un bun prilej pentru a se cunoaște, a învăța din experiența celorlalți și a se pregăti cât mai aproape de realitatea câmpului de luptă.

În prima etapă de instruire, militarii cercetași au participat la un exercițiu de stat major – „MAPEX 14”, organizat și condus de Comandamentul Diviziei 2 Infanterie. Cu acest prilej, cercetașii au primit și vizita comandantului diviziei, gl. bg. Lucian-Petrică Foca, însoțit de comandanții de mari unități și unități subordonate.

Programul zilnic este unul dens, cu 10 ore de antrenament, tabăra oferind condiții excelente pentru instrucția sanitară, instrucția la apă și pregătirea fizică. Traiul în condiții de izolare a fost și de această dată una dintre provocările cercetașilor, aceștia având ocazia să-și amenajeze adăposturi, să-și procure și să-și pregătească hrana. De asemenea, zona oferă posibilitatea exersării cunoștințelor de topografie militară.

În cea de-a doua parte a taberei, cercetașii au în program exerciții de rezolvare a situațiilor tactice și de antrenament în teren, executarea unui marș pe distanța de 40 km și trageri cu armamentul de infanterie, dar și concursul „Roza Cercetașilor” – etapa de vară, faza pe Divizia 2 Infanterie.

Imagini (foto lt.-col. Eduard Borhan, plt.-maj. Alin Niculescu)

Video


DESCARCĂ

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *