Comunicat 7/2011 – 9 mai – Ziua Independenţei, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei

„Onor şi cinstire eroilor neamului românesc.”

Rememorarea, cinstirea şi omagierea eroilor neamului românesc este o tradiţie firească şi necesară a militarilor. Jertfa lor reprezintă pentru toţi un altar de înălţătoare credinţă şi mândrie românească.

Nu trebuie să uităm că ei au murit, dar din trupul lor şi pe temelia jertfirii lor a crescut şi creşte România.

Sărbătorirea zilei de 9 mai, zi cu triplă semnificaţie, zi încărcată de istorie (Ziua Independenţei de la 9 mai 1877, 9 mai 1945 Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei), ne aminteşte tuturor că am luptat şi ne-am jertfit pentru o Românie liberă, independentă, într-o Europă unită.

*   *   *

Luni, 09 mai 2011, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de la 9 mai 1877, 9 mai 1945 Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei, militarii  Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt” au participat, în garnizoanele de dislocare, la ceremoniale militare şi religioase cu depuneri de coroane şi jerbe de flori.

La Iaşi, pentru sărbatorirea zilei de 9 Mai, militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, împreună cu instituţiile publice locale, au organizat un ceremonial militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Statuia “Independenţei” din Piaţa Independenţei.

Programul ceremonialului a cuprins, pe lângă mesajele autorităţilor locale şi depunerile de coroane şi jerbe de flori, defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare.

În garnizoana Piatra Neamţ, militarii Batalionului 634 Infanterie “Petrodava” au depus coroane şi jerbe de  flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial – Cimitirul Eroilor, iar militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din garnizoana Botoşani au participat, la Cercul Militar, la un simpozion dedicat acestei sărbători.

Ofiţerul de relaţii publice, locotenent-colonel Daniel BURLACU

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *