Ștafetă către Capitala Marii Uniri: Iași – Piatra Neamț

Militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” s-au alăturat ințiativei militarilor din alte 23 de garnizoane din țară, de a participa la o alergare tip ștafetă, dedicată Zilei Naționale a României.

Ștafeta Brigăzii 15 Mecanizate a avut ca punct inițial Iașul și va trece prin Piatra Neamț, Miercurea Ciuc, Sighișoara și Sibiu, încheindu-se în Capitala Marii Uniri, Alba Iulia.

Echipa noastră, formată din 10 militari și condusă de căpitanul Iulian Alecsa, a plecat astăzi dimineață la ora 06.00 din Cazarma Mare din Copou  către Piatra Neamț, unde ștafeta va fi predată echipei Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”.

Fiecare dintre sportivii militari va acoperi o distanță de aprox. 14 km din cei 140 km până la Piatra Neamț, iar pe traseu se vor opri la monumente și cimitire ale eroilor neamului.

Update 1 – 26 noiembrie

Ștafeta Brigăzii 15 Mecanizate a ajuns, în jurul orei 14.30, la Monumentul Eroilor de la Războieni, jud. Neamț. Monumentul, dedicat luptei pe care a purtat-o Ștefan cel Mare pe aceste meleaguri împotriva turcilor conduși de Mehmed II Fatih (Mahomed al II-lea Cuceritorul) la 25-26 iulie 1476 (Bătălia de la Valea Albă), a fost ridicat de către ofițerii Regimentului 15 „Războieni”. Este opera sculptorului alsacian Visenberger, iar inaugurarea sa a avut loc la 27 octombrie 1879.

Update 2 – 26 noiembrie

La ora 19.00, pe Platoul Curtea Domnească/Turnul lui Ștefan cel Mare din municipiul Piatra Neamț, a avut loc predarea – primirea ștafetei între echipa din Iași a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” și echipa Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamț.

Militarii pietreni vor purta ștafeta pe itinerarul Piatra Neamț – Miercurea Ciuc. Activitatea s-a desfășurat în prezența comandantului garnizoanei Piatra Neamț, colonelul Cristin Hîra, și viceprimarului municipiului Piatra Neamț, Aurelia Simionică.

Update 3 – 27 noiembrie

Ștafeta Brigăzii 15 Mecanizate își continuă drumul spre Alba Iulia. Echipa Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” a plecat joi dimineață, la ora 07.00, către Miercurea Ciuc.

Imagini (foto Sergiu Căpățînă, Vasile Vânău și Alin Niculescu)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *