Armata – O şcoală altfel

Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Educaţiei Naţionale desfăşoară, în perioada 6-10 aprilie, proiectul „Armata – O şcoală altfel”, la care participă unităţi militare din toate categoriile de forţe ale armatei, instituţii militare de învăţământ şi cultură din întreaga ţară.

Militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” s-au alăturat şi ei acestui program, prezentând elevilor armamentul, tehnica şi echipamentele militare din înzestrare, activităţi practice specifice şi exerciţii demonstrative, expoziţii şi filme documentare.

Peste 5.000 de elevi de la şcolile din Iaşi, Botoşani, Piatra Neamţ şi Bacău au fost alături de militarii brigăzii pentru a vedea unde şi cum se instruiesc, pentru a afla lucruri noi despre instituţia militară, despre istoricul şi tradiţiile de luptă ale unităţilor cărora le-au trecut pragul. De asemenea, reprezentanţii Birourilor Informare-Recrutare au adus la cunoştinţa celor interesaţi oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale pentru instituţiile de învăţământ militar.

La activităţile desfăşurate la Comandamentul Brigăzii 15 Mecanizate, unul dintre  standurile inedite şi care s-a bucurat de un deosebit interes din partea micilor vizitatori, a fost cel de încondeiat ouă. Tot aici a fost prezentă şi Muzica Militară a Garnizoanei Iaşi, care a încântat vizitatorii cu concerte de muzică de fanfară.

Imagini (foto Olga Murariu, Ioan Levărdă, Vasile Vânău)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *