Ziua Independenţei, la Iaşi

9 Mai – o zi cu triplă semnificație pentru națiunea română: Ziua Independenţei de Stat, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și, totodată, Ziua Europei.

Cele trei evenimente au fost marcate sâmbătă la Iaşi printr-o ceremonie militară şi religioasă, desfăşurată în Piaţa Independenţei. Aceasta a cuprins alocuţiuni ale oficialilor ieşeni, un Te-Deum şi depunerea de coroane de flori la Statuia Independenţei.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Detaşamentului de onoare, constituit din militari ai Batalionului 151 Infanterie „Războieni” şi ai Ministerului Justiţiei.

Manifestările s-au mutat apoi în parcarea Centrului comercial „Era Shopping Park”, unde Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” şi reprezentanţii centrului au organizat, între orele 10.00-17.00, o expoziţie militară, în cadrul căreia au fost prezentate vizitatorilor standuri cu armament, tehnică şi echipamente militare.

De asemenea, în cadrul expoziţiei a fost amenajat un fotocorner, pentru cei interesaţi de instantanee pentru albumul cu amintiri, dar şi o bucătărie de campanie, pentru amatorii de bucate cazone.

Alături de militarii Brigăzii 15 Mecanizate au fost prezenţi şi reprezentanţii Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi, care au pus la dispoziţia doritorilor oferta educaţională în instituţiile militare de învăţământ, pentru anul şcolar 2015-2016.

Totul a fost acompaniat de Muzica Militară a Garnizoanei Iaşi, care a pregătit un repertoriu divers, pentru toate gusturile.

Imagini (foto Olga Murariu)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *