„Platinum Lion 16-4”

Un pluton de 25 de militari din Batalionul 151 Infanterie „Războieni” din Iaşi, comandat de locotenentul Vlad Gherasă, participă în perioada 11-18 iulie a.c. la exerciţiul multinaţional „Platinum Lion 16-4”, care va avea loc în Bulgaria la Complexul militar de instrucţie din Novo Selo. Alături de „Lupii Negri”, la exerciţiu sunt angrenaţi militari din Bulgaria, SUA, Marea Britanie, Slovenia şi Serbia.

Joi, 7 iulie, în prezenţa comandantului Brigăzii 15 Mecanizate, colonelul Dragoş Iacob, şi a comandantului Batalionului 151 Infanterie, colonelul Marius Iacobuţ, s-a desfăşurat revista de front a subunităţii, militarilor fiindu-le verificate echipamentul, armamentul şi materialele.

* * *

„Platinum Lion 16-4” are rolul de a instrui forţele într-un mediu internaţional şi interarme, cu folosirea de proceduri comune, urmărind dezvoltarea interoperabilităţii şi relaţiilor de cooperare în domeniul militar. Este cea de-a doua participare a militarilor ieşeni la un astfel de exerciţiu, prima având loc în luna ianuarie a acestui an.

Imagini (foto Cătălin Ganea)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *