Ziua Veteranilor de Război

Iaşi

La Monumentul Eroilor Regimentului 7 Roşiori din faţa Cercului Militar Iaşi s-a desfășurat, pe data de 29 aprilie, ceremonia militară şi religioasă prilejuită de sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război.

Titlul de veteran de război a fost instituit în urmă cu 115 ani, prin Înalt Decret de regele Carol I.

Data de 29 aprilie a devenit Zi a Veteranilor de Război în anul 2007, legiferată de Hotărârea de Guvern nr. 1222 din luna octombrie a aceluiaşi an. (foto Lucian Irimia)

Botoșani

Pe data de 29 aprilie, militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” au participat la ceremonia militară și religioasă organizată în garnizoana Botoșani cu prilejul Zilei Veteranilor de Război. (foto Costel Nicorici)

Piatra Neamț

La Piatra Neamţ, Ziua Veteranilor de Război a fost marcată de militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” printr-o ceremonie militară şi religioasă, desfăşurată la Cimitirul Eroilor din garnizoană.

S-au depus coroane de flori la monumentele eroilor din cele două războaie mondiale şi la Monumentul „General Nicolae Dăscălescu”. La manifestare au participat veterani de război, militari în activitate, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai administraţiei publice locale. (foto Florentin Dragomir)

Iași – Recital extraordinar

În cadrul „Săptămânii Operelor Naţionale dedicate veteranilor de război”, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Filarmonica „George Enescu” şi Operele Naţionale Române din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, a organizat o serie de spectacole sau concerte pentru veteranii de război, precum şi pentru văduvele de război şi urmaşii acestora.

Sâmbătă, 29 aprilie, începând cu ora 18.30, Opera Naţională Română din Iaşi a susţinut la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din municipiu un recital extraordinar intitulat „Omagiu adus veteranilor de război”. Au fost invitaţi veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi militari veterani care au participat la acţiuni militare în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest. (foto Lucian Irimia)

Triatlon Invictus

Colegul nostru din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, plutonierul major Marcel Coca, a participat, de Ziua Veteranilor de Război, la cea de-a IV-a ediţie a Triatlon Invictus, desfăşurat la Piteşti.

Felicitări tuturor participanţilor!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *