Ziua Eroilor

Pe 25 mai, de Ziua Înălţării Domnului, militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” au adus un omagiu înaintaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă şi au participat, în garnizoanele de dislocare, la ceremonii militare şi religioase organizate la monumentele, operele comemorative de război şi cimitirele eroilor.

La Iaşi, manifestările au început la ora 12.00 în Cimitirul „Eternitatea”, cu o ceremonie militară şi religioasă în cadrul căreia s-au rostit alocuţiuni şi s-au depus coroane de flori la monumentele eroilor români din Primul şi Al Doilea Război Mondial. O ceremonie similară a avut loc apoi la Cimitirul Eroilor Neamului din localitatea Leţcani. (foto Lucian Irimia)

De Ziua Eroilor, militarii Garnizoanei Botoșani și-au comemorat înaintașii căzuți la datorie pe câmpurile de luptă. (foto Claudiu Păvăleanu)

Joi, de Ziua Înălţării Domnului, militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” au omagiat jertfa înaintaşilor căzuţi pe câmpurile de onoare printr-o ceremonie militară şi religioasă, desfăşurată la Cimitirul Eroilor din Piatra Neamţ. (foto Florentin Dragomir)

Joi, de Ziua Înălţării Domnului, militarii români dislocați în Baza Militară Aeriană din Kandahar i-au comemorat, după tradiţie, pe eroii neamului căzuţi pe câmpurile de luptă. În cadrul ceremoniei, comandantul Batalionului 151 Infanterie Protecția Forței KAF „Black Wolves”, locotenent-colonel Gabriel Turculeţ, împreună cu reprezentantul militar național în teatrul de operații Afganistan, comandorul dr. Toma-Dorel Truşcă și cu comandantul TAAC – S (Train Advise Assist Command – South), generalul de brigadă Charles Q. Aris, au depus o coroană de flori la Troița ridicată de militarii din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” și Elementul Național Sprijin în amintirea eroilor căzuți în teatrele de operații. (foto Cristian Stancu)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *