Traseul Memoriei la Iaşi

Palatul Oștirii din Copou a fost punctul de plecare pe Traseul Memoriei, eveniment creat pentru a pune în valoare clădirile monument istoric din municipiul Iași unde au funcționat principalele instituții ale statului român în timpul refugiului din Primul Război Mondial.

Actualul sediu al comandamentului Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt” a fost vizitat de publicul care a putut vedea o expoziție de medalii, documente, picturi, arme și uniforme dar și proiecția filmului documentar “Iași, Capitală de război”.

Traseul memoriei a mai cuprins alte zece clădiri, muzee și instituții de cultură din Iași, în fiecare dintre acestea fiind organizate tururi ghidate sau expoziții cu tematica Primului Război Mondial.

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări organizate de administrația locală ieșeană cu prilejul Festivalului Internațional al Educației 2017, ediția din acest an având ca temă Centenarul, cu scopul de a evidenția rolul pe care l-a avut Iașul în timpul Războiului de Reîntregire Națională.

Imagini (foto Lucian Irimia)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *