Exerciţiul „Zimbrul 17.4”

În perioada 11-20 iulie a.c., pe teritoriile României, Bulgariei și Ungariei a avut loc exercițiul multinațional „Saber Guardian 17”, cel mai mare și mai complex desfășurat de Alianța Nord-Atlantică în această regiune și la care au participat aprox. 25.000 de militari din 22 de țări aliate și partenere.

Unul dintre exerciţiile interconectate cu „Saber Guardian” a fost „Zimbrul 17.4”, pe care l-au executat în aceeași perioadă militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”. Acesta s-a desfăşurat în poligoanele Mogoşeşti (Iaşi), Copălău (Botoşani) şi Gârleni (Bacău).

„Zimbrul 17.4” a fost un exercițiu de comandament cu comunicații și informatică în teren, ce a avut la bază un scenariu semi-fictiv, adecvat îndeplinirii obiectivelor de instruire ale participanților. Printre acestea s-au numărat instruirea personalului Comandamentului brigăzii şi al batalioanelor subordonate, verificarea viabilității procedurilor de comandă și control, precum și perfecționarea procesului de executare a operațiilor.

11 iulie (foto Mogoşeşti – Andrei Vicol, Copălău – Cioban Macarie-Daniel, Gârleni – Ion Anghel)

12 iulie 

Militarii Batalionului 631 Tancuri „Oituz” îşi continuă activităţile de instruire în cadrul exerciţiului de comandament cu comunicaţii şi informatică în teren „Zimbrul 17.4”. Tanchiştii băcăuani au executat în poligonul de garnizoană Gârleni trageri cu armamentul individual şi cu mitralierele de pe tehnica blindată. (foto Ion Anghel)

14 iulie

Sfârşitul de săptămână îi găseşte pe militarii Brigăzii 15 Mecanizate în poligoanele Mogoşeşti, Gârleni şi Copălău, unde îşi continuă activităţile de instruire în cadrul exerciţiului „Zimbrul 17.4”.

14 iulie, o zi specială pentru colegii noştri din structurile de comunicaţii şi informatică ale brigăzii, care îşi sărbătoresc ziua armei în poligon. LA MULŢI ANI DE ZIUA TRANSMISIONISTULUI MILITAR! (foto Mogoşeşti – Daniel Sălăvăstru, Copălău – Cioban Macarie-Daniel, Gârleni – Ion Anghel)

17 iulie

O zi obişnuită pentru militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoşani, care îşi continuă în poligonul Copălău activităţile de instruire din cadrul „Zimbrul 17.4”. (foto Cioban Macarie-Daniel)

19 iulie

În poligonul Mogoșești de lângă Iași, militarii Brigăzii 15 Mecanizate continuă antrenamentele în cadrul exerciţiului de comandament cu comunicaţii şi informatică în teren „Zimbrul 17.4”.

Marţi, militarii aflaţi în poligon au primit vizita unei delegaţii a Statului Major al Forţelor Terestre, condusă de comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului SMFT, generalul de brigadă Dorin Ioniţă. Acesta s-a informat cu privire la activităţile desfăşurate şi stadiul îndeplinirii obiectivelor de instruire. (foto Andrei Vicol şi Gelu Obreja)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *