Comunicat 2/2018 – Schimbare de comandă la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt“

Joi, 1 februarie 2018, începând cu ora 14.00, la Palatul Oştirii din Copou va avea loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 15 Mecanizate „PODU ÎNALT”. Colonelul Remus-Hadrian BONDOR va prelua comanda şi Drapelul de luptă ale marii unităţi de la generalul de brigadă Dragoş-Dumitru IACOB, care a fost promovat în cadrul Statului Major al Apărării.

La eveniment vor fi prezenţi locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae TONU, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituțiilor ieşene din cadrul sistemului naţional de apărare, personal din Brigada 15 Mecanizată.

*   *   *

Colonelul Remus-Hadrian BONDOR a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcţii, dintre care amintim: şef de stat major la Batalionul 1 Rachete Antiaeriene din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene, comandant al Batalionului 385 Artilerie al Brigăzii 61 Vânători de Munte din Divizia 4 Infanterie, şef Birou planificare activităţi şi instrucţie de comandament în Comandamentul Diviziei 4 Infanterie din Cluj-Napoca, fiind promovat ulterior în funcţia de şef Secţie instrucţie şi şef al Instrucţiei la acelaşi comandament. Din septembrie 2017 până în ianuarie 2018 a fost împuternicit şef de stat major al Diviziei 2 Infanterie din Buzău.

A fost direct implicat în planificarea, coordonarea şi evaluarea operaţionalizării unităţilor şi subunităţilor din divizie puse la dispoziţia NATO, precum şi a celor nominalizate să participe la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român (Afganistan, Kosovo şi Bosnia Herţegovina).

Din pregătirea militară a colonelului Bondor amintim Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Artilerie Antiaeriană şi Radiolocaţie, Facultatea de Comandă şi Stat Major a Universităţii Naţionale de Apărare, master la Colegiul de Război al Forţelor Terestre ale SUA (Carlisle, Pennsylvania) şi Joint Warfighting Advanced Program al aceleiaşi instituţii. De asemenea, a urmat cursurile Facultăţii de electrotehnică şi informatică la Universitatea din Oradea, fiind licenţiat în specializarea ,,Automatică şi informatică industrială”.

A fost decorat cu mai multe distincţii militare, printre care se numără Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia Virtutea Militară clasa a III-a, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” clasa a III-a, Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 şi 25 de ani de activitate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *