Examene de foc pe Valea Mălinei

Sfârşitul lunii iunie îi găseşte pe militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din jud. Galaţi, unde îşi dau examenele de foc şi sunt evaluaţi din punct de vedere al pregătirii profesionale.

Infanteriştii din Iaşi şi Piatra Neamţ, tanchiştii din Bacău şi artileriştii din Botoşani s-au reunit pentru două săptămâni în poligonul de pe valea Mălinei, pentru executarea unor activităţi de instruire care includ exerciţii tactice cu şi fără trageri de luptă, cu tehnica din dotare. Acțiunile sunt asigurate din punct de vedere logistic de militarii Batalionului 198 Sprijin Logistic din Iași.

În poligon, alături de militari se află şi echipa de comandă a marii unităţi, care asistă la toate activităţile de instruire.

Imagini (foto Cristian Stancu şi Cornel Sandu)

În cea de-a doua săptămână, activităţile de instruire din poligonul Smârdan au continuat prin executarea unor exerciţii tactice cu trupe în teren, cu sau fără trageri de luptă. Acestea au urmărit desăvârşirea deprinderilor individuale şi colective necesare rezolvării situaţiilor tactice complexe. Subunităţile Batalioanelor 631 Tancuri din Bacău şi 335 Artilerie din Botoşani şi subunităţile de infanterie ale Batalioanelor 151 din Iaşi şi 634 din Piatra Neamţ au acţionat întrunit, pe baza unor scenarii care solicită integrarea operaţiilor, un rol important revenind şi militarilor Batalionului 198 Sprijin Logistic din Iaşi, care au asigurat sprijinul real necesar desfăşurării în condiţii optime a activităţilor.

Imagini (foto Cristian Stancu şi Cornel Sandu)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *