ROU AIAT 8, după o lună de misiune

Army Institutional Advisory Team (AIAT) reprezintă o echipă multinaţională a cărei principală misiune este să instruiască, să consilieze și să asiste la nivel instituțional partenerii militari afgani pe diferite domenii: personal, operații, instrucție și învățământ, logistică, informatică și comunicații. În cadrul acestei structuri multinaționale își desfășoară activitatea şi echipa ROU AIAT – rotația a 8-a. Echipa este generată de către Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” și este compusă din nouă ofițeri, conduși de lt.-col. Marius MARIAN.

Astăzi, la aproximativ o lună de la preluarea misiunii, ofițerii participă la misiuni umăr la umăr cu partenerii afgani, pe care îi instruiesc și îi consiliază pentru îndeplinirea obiectivelor.

Pentru doi dintre militarii echipei, debutul misiunii a coincis cu înaintarea în grad, astfel că începând cu data de 31 iulie 2018,  „proaspeții” lt.-col. Rareș VARGA și mr. Nicu AFETELOR răspund prezent oricăror provocări.

În data de 4 august a avut loc ceremonia transferului de autoritate între echipele ROU AIAT – rotația a 7-a și ROU AIAT – rotația a 8-a, acest moment semnificând preluarea formală a misiunii de către noua echipă. Ofițerii români acționează determinați, înarmați cu mult tact și diplomație și dispun de toate calitățile necesare îndeplinirii misiunii, fiecare dintre aceștia reușind să se evidențieze în cadrul echipei din care face parte.

Întrucât activitatea militarilor români se desfășoară într-o zonă de conflict, în data de 29 august a.c. a avut loc, într-un cadru festiv în baza NKC (New Kabul Compound), înmânarea „Combat Patch”-ului tuturor militarilor români de către doamna general-maior Robin L. Fontes, comandant al Combat Security and Transition Command-Afganistan (CSTC-A). Acest patch (emblemă) datează de la sfârșitul Primului Război Mondial, a fost folosit în cel de-al Doilea Război Mondial, este folosit și astăzi și simbolizează dăruirea și serviciul militar adus unei țări aflate în stare de război sau conflict armat; emblema este, de asemenea, un simbol al onoarei și al curajului, iar militarii noștri îl vor purta până la finalul misiunii.

Imagini

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *