25 octombrie, Ziua Armatei României

Militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” au participat, în garnizoanele de dislocare – la Iaşi, Botoşani, Piatra Neamţ şi Bacău – la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României.

14 octombrie: „Ştafeta Veteranilor” a ajuns în ganizoana Bacău.

Se apropie marea sărbătoare a oştirii – 25 octombrie, Ziua Armatei României, iar în Ministerul Apărării Naţionale s-a dat startul manifestărilor ocazionate de eveniment. Printre acestea se numără şi „Ştafeta Veteranilor”, ediţia a V-a, o acţiune a voluntarilor din Grupul „Invictus România” care are ca scop promovarea valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele. Ieri, 14 octombrie , echipa de ştafetă focşăneană a intrat în localitatea Bacău, punctul final fiind Piaţa Tricolorului, loc unde au predat ştafeta militarilor băcăuani. În această dimineaţă, voluntarii Grupului Invictus vor începe deplasarea către un alt oraş cu rezonanţă istorică, Vaslui, nu înainte de a face un popas la Cimitirul Eroilor, pentru a păstra un moment de reculegere. (foto Cătălin Diaconu)

16 octombrie: „Ştafeta Veteranilor” a ajuns în ganizoana Iaşi.

Ştafeta de pe traseul roşu a ajuns ieri, 16 octombrie, la Iaşi, iar predarea-primirea acesteia a fost făcută în cadrul unei scurte ceremonii ce a avut loc pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în faţa Primăriei Municipiului Iaşi. Voluntarii Invictus România din judeţul Vaslui au predat Drapelul Naţional colegilor ieşeni, care au plecat în această dimineaţă, din faţa Palatului Oştirii din Copou, spre Piatra Neamţ. (foto Lucien Covalciuc)

17 octombrie: „Armata României în şcoli” la Liceul Teoretic ,,Miron Costin” din Iaşi.

Astăzi, elevii Liceului Teoretic ,,Miron Costin” din Iaşi au avut ocazia de a fi alături de militari ai Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, reprezentanţi ai Centrului Militar Zonal Iaşi, veterani de război, studenţi şi elevi ai instituţiilor militare de învăţământ, care le-au vorbit despre modul de accedere în cariera militară, despre locul şi rolul armatei în societate. Militarii au amenajat și o expoziţie de tehnică şi echipamente militare. (foto Lucien Covalciuc)

17 octombrie: „Ştafeta Veteranilor” a ajuns în ganizoana Piatra Neamţ.

„Ştafeta Veteranilor” de pe traseul roşu a ajuns ieri, 17 octombrie, la Piatra Neamţ. În cadrul unei scurte ceremonii, desfăşurată pe platoul Curtea Domnească-Turnul lui Ştefan cel Mare, ştafeta a fost preluată de voluntarii Invictus din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”. În această dimineaţă, alergătorii pietreni au plecat pe itinerarul Piatra Neamţ-Târgu Neamţ-Fălticeni-Suceava-Botoşani şi o vor preda la destinaţie camarazilor din Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”. (foto Alin Niculescu)

18 octombrie: Competiţia „Cel mai bun trăgător al Brigăzii 15 Mecanizate”.

Astăzi a avut loc în poligonul Mogoșești competiția „Cel mai bun trăgător al Brigăzii 15 Mecanizate”, eveniment la care au participat cei mai pregătiți militari din toate unitățile subordonate brigăzii din dealul Copoului. La categoria „ofițeri” s-a impus locotenentul Claudiu Hanza din Compania Cercetare a Brigăzii 15 Mecanizate. Categoria „subofițeri” a fost câștigată de plutonierul Felician Budău din Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamț, iar la categoria „soldați-gradați profesioniști”, primul loc a fost adjudecat de către caporalul Constantin-Bogdan Luntraru din același batalion. Competiția a fost organizată de subofiţerul de commandă al Brigăzii 15 Mecanizate, plutonierul adjutant principal Cristian Stancu, iar premierea a fost făcută comandantul marii unităţi, colonelul Remus Bondor. Felicitări tuturor! (foto Lucien Covalciuc)

18 octombrie: Competiţia „Cupa Presei la Tir 2018”.

Tot astăzi, în poligonul Mogoşeşti s-a desfăşurat şi competiţia „Cupa Presei la Tir”, ce face parte din seria de evenimente organizate de Brigada 15 Mecanizată pentru a marca Ziua Armatei României. Activitatea a fost realizată cu sprijinul militarilor Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” şi cei ai Batalionului 198 Sprijin Logistic „Prut”. Trofeul de cel mai bun trăgător a fost obţinut de domnul Mihai Bordeianu de la Atena 1 Iaşi, locul al doilea a fost adjudecat de domnişoara Ioana Buştiuc din cadrul biroului de presă al Inspectoratului de Poliţei Judeţean Iaşi, iar poziţia a treia a podiumului a revenit domnişoarei Clara Mihociu, jurnalist la Antena 1 Iaşi. Mulţumim tuturor jurnaliştilor din mass-media ieşeană care au răspuns pozitiv acestei provocări şi vă aşteptăm cu drag la viitoarele ediţii. (foto Lucien Covalciuc)

21 octombrie: „Armata la mall” în garnizoana Piatra Neamţ.

Cu ocazia Zilei Armatei României, militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” din Piatra Neamţ au organizat pe 21 octombrie o serie de activităţi. Astfel, în intervalul orar 12.00-16.00, în parcarea Shopping City, a fost amenajată Expoziţia militară de tehnică şi armament, în colaborare cu militarii Batalionului 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu” din Bacău. Au participat și reprezentanți ai Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Neamţ, care au prezentat publicului oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale.

În premieră pentru garnizoana Piatra Neamţ, publicul a asistat la o demonstraţie de mânuire a armamentului de tip Drill Team, efectuată de militarii nemţeni împreună cu Muzica Militară a Garnizoanei Iaşi.

Seara, începând cu ora 19.00, un detaşament de militari, pe acordurile Muzicii Militare a Garnizoanei Iași, a executat o retragere cu torţe pe traseul Casa de Cultură – Teatrul Tineretului – Hotel Ceahlău – Muzeul de Istorie – Cazarma Batalionului 634 Infanterie. (foto Cătălin Grădinariu)

25 octombrie: Ziua Armatei României în garnizoana Iaşi.

Marea sărbătoare a oştirii române a fost marcată astăzi la Iaşi printr-o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 15 Infanterie „Războieni”, ridicat în dealul Copoului. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanți ai asociațiilor veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă și în retragere, comandanți ai unităților militare din garnizoana Iași, comandanți ai unităților militare şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne din garnizoana Iași, cadre militare active, precum și un numeros public. De asemenea, am fost onorați să avem în mijlocul nostru o delegeție din Forțele Terestre ale Poloniei, condusă de colonel Robert Kosowski, comandantul Brigăzii 17 Mecanizate „Wielkopolska”.

Înaintea defilării gărzii de onoare, militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” din Piatra Neamț, unitate din subordinea Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, au prezentat un exercițiu de mânuire a armamentului de tip „Drill Team”. În cadrul festivității dedicate Zilei Armatei României, a fost dezvelită și placa de identificare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” de către comandantul unității, colonelul Remus Bondor, și două reprezentante ale tinerei generații: Cocar Alexia și Iosub Patricia-Gabriela, eleve în clasa I la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Iași. La mulți ani tuturor militarilor, la mulți ani Armatei României! (foto Lucian Irimia şi Lucien Covalciuc)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *