Ceremonie aniversară la Piatra Neamţ

Batalionul 634 Infanterie „Petrodava”, unitate din compunerea Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, a aniversat ieri 25 de ani de existenţă. Unitatea a luat fiinţă la data de 2 aprilie 1994, sub denumirea de Batalionul 567 Infanterie. Un an mai târziu, batalionul a fost restructurat şi a primit, odată cu Drapelul de luptă, şi actuala denumire – Batalionul 634 Infanterie „Petrodava”.

Cei 25 de ani de existenţă au fost marcaţi în cazarma din Piatra Neamţ printr-o ceremonie militară şi religioasă, la care au participat Înaltpresfinţia Sa Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, general de brigadă Remus Bondor, foştii comandanţi ai unităţii, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi municipale, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, care au servit patria în cadrul unităţii.

În cadrul evenimentului, s-a dat citire Ordinului ministrului Apărării Naţionale privind aniversarea batalionului pietrean, s-au rostit alocuţiuni şi s-au conferit distincţii şi diplome personalului unităţii şi invitaţilor. Momente deosebite ale ceremoniei au fost sfinţirea şi decorarea Drapelului de luptă al batalionului cu Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării. Tot cu acest prilej a fost dezvelită şi o placă aniversară.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea efectivelor Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”.

Imagini (foto Lucien Covalciuc)

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *