Comunicat 3/2019 – „Armata, o şcoală altfel”

Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” se alătură și în acest an proiectului ,,Armata – O Școală Altfel”, derulat de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. În acest context, în această săptămână așteptăm în vizită peste 1000 de elevi, atât din municipiul Iași cât și de la școli din județ.

Militarii Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” își vor deschide porțile unității marți, 16 aprilie și vineri, 19 aprilie, în timp ce miercuri, 17 aprilie, elevii vor putea vizita Palatul Oștirii din Copou, unde se află sediul Brigăzii 15 Mecanizate ,,Podu Înalt”. Tot miercuri, începând cu ora 09.30, militarii vor fi prezenți la Școala Gimnazială din localitatea Deleni, județul Iași, o activitate la care vor participa peste 1000 de elevi cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

Copiii vor interacționa cu camarazii noștri, care le vor prezenta armament, echipamente și tehnică din dotare, le vor arăta unde și cum se instruiesc și, de asemenenea, le vor povesti despre misiunile desfășurate în teatrele de operații. Vor fi organizate ateliere cu armament ușor și greu de infanterie, transportoare amfibii blindate, camioane, echipamente de comunicații, geniu, de apărare CBRN și de cercetare-supraveghere.

Tot cu această ocazie, elevii vor putea vizita și filiala Iași a Muzeului Militar Național ,,Regele Ferdinand I”, situată în Copou, lângă Cercul Militar din Iași.

Vă așteptăm cu drag!

Ofiţerul de informare şi relaţii publice al Brigăzii 15 Mecanizate,
locotenent Andrei Vicol, tel/fax: 0232271666, mobil: 0751076146.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *