Comunicat 4/2019 – Ziua Forțelor Terestre și Ziua Veteranilor de Război

Calendarul militar consemnează în a doua decadă a lunii aprilie două date aniversare importante:  23 aprilieZiua Forţelor Terestre Române, şi 29 aprilieZiua Veteranilor de Război.

Pe 23 aprilie se împlinesc 160 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza punea bazele Forțelor Terestre, cea mai numeroasă şi cuprinzătoare categorie de forțe a Armatei României.

În fiecare an, pe data de 29 aprilie, sărbătorim  Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

Cele două momente aniversare vor fi marcate în garnizoanele din ţară prin ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor, simpozioane, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi expoziţii cu tematică adecvată, activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

Garnizoana Iași organizează marţi, 23 aprilie a.c., începând cu ora 12.00, o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor Regimentului 7 Roșiori, situat în faţa Cercului Militar Iaşi. Evenimentul va cuprinde întâmpinarea oficialităților, intonarea Imnului Național, oficierea unui serviciu religios și depuneri de coroane de flori. Tot în acest context, reprezentanții garnizoanei vorvizita veterani de război din municipiul şi judeţul Iaşi.

 

Ofiţerul de informare şi relaţii publice al Brigăzii 15 Mecanizate,
locotenent Andrei Vicol, tel/fax: 0232271666, mobil: 0751076146.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *