ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI ÎN GARNIZOANA IAȘI

Astăzi, 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei României. În garnizoana Iași, această zi a fost marcată printr-o ceremonie militară la Monumentul închinat Eroilor Regimentului 15 Infanterie ,,Războieni” din dealul Copoului.

În cadrul evenimentului, au susținut alocuțiuni prefectul județului Iași – Marian Șerbescu, președintele Consiliului Județean Iași – Maricel Popa, primarul municipiului Iași – Mihai Chirica, generalul în rezervă Mircea Chelaru – fost șef al Statului Major General și fost comandant al Corpului 10 Armată Teritorial ,,Ștefan ce Mare” și colonelul Ionel-Lucian Sandu – împuternicit la comanda Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”.

La eveniment au mai luat parte reprezentanți ai asociațiilor veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă și în retragere, comandanți ai unităților militare şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne din garnizoană, cadre militare active, elevi, reprezentanți ai partidelor politice din Iași, precum și un public numeros.

Un detașament al Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni”, comandat de sublocotenentul Dumitru Petrovici a prezentat publicului un exercițiu de mânuire a armamentului de tip ,,Drill Team”. Un alt moment l-a reprezentat un program artistic susținut de muzica militară a garnizoanei și Școala Gimnazială ,,Paradis” din Iași.

În cadrul festivității, micii elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Vlahuță” din Iași au oferit un moment emoționant, atunci cand au depus o coroană de flori în memoria celor care și-au dat viața pentru libertatea, unitatea și integritatea teritorială a țării.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare .

La mulți ani Armatei României, la mulți ani tuturor militarilor!

Foto: Lucien Covalciuc.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *