27 DE ANI ÎN SLUJBA ȚĂRII A ,,LUPILOR NEGRI”

Ziua Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” a fost sărbătorită în data de 16 septembrie a.c. printr-o ceremonie militară și religioasă, desfășurată la sediul unității ieșene.

Evenimentul a cuprins primirea oficialităților, intonarea imnului național, alocuțiuni, premierea loturilor de minifotbal ale subunităților în urma unei competiții interne, avansarea unor militari din cadrul batalionului și defilarea efectivelor unității. În alocuțiunea sa comandantul batalionului, locotenent-colonelul Marius Butilă, a muțumit tuturor militarilor care au fost implicați în desfășurarea acțiunilor umanitare premergătoare zilei batalionului și a acordat titlul de ,,Lup de Onoare”, preotului militar Valentin Pâțâligă.

La activitate au participat reprezentanți din structurile Ministerului Apărării Naționale și cele ale Ministerului Afacerilor Interne din garnizoana Iași, foști comandanți ai unității ieșene, dar și militari care de-a lungul timpului au făcut parte din colectivul ,,Lupilor Negri”. Din partea Brigăzii 15 Mecanizată a fost prezent locțiitorul comandantului, colonelul Ionel-Lucian Sandu, care a subliniat în alocuțiunea pe care a susținut-o, profesionalismul și abnegația de care au dat dovadă militarii acestei unități în executarea tuturor misiunilor încredințate cei 27 de ani de existență.

***

Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni” este o unitate de elită a Armatei României. A luat ființă la data de 15 septembrie 1994 și este continuatorul glorioaselor tradiții de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie „Războieni. Începând cu anul 1996, unitatea a participat la 10 misiuni internaționale de menținere a păcii, în diverse locuri din lume precum Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan, dar și la numeroase exerciții multinaționale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia și Republica Moldova.

La multi ani, ,,Lupilor Negri”! ,,Semper Paratus”!

Foto: Lucien Covalciuc.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *