Pregătire pentru misiune în poligonul Mogoşeşti

Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” pregăteşte pentru prima dată două structuri care vor desfăşura simultan misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan. În cea de-a doua jumătate a acestui an, alături de Batalionul 151 Infanterie „Lupii Negri”,  va fi dislocată în provincia afgană Zabul şi  Compania GDA, din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”.

La mijlocul lunii martie, infanteriştii nemţeni s-au instruit în poligonul Mogoşeşti, de lângă Iaşi. Peste 120 de militari, constituiţi în patru plutoane de infanterie, un pluton sprijin şi mijloacele lor de luptă, au desfăşurat în poligon o serie de exerciţii tactice cu trageri de luptă, în cadrul evaluării forţelor pentru etapa pluton.

Până la dislocarea în teatrul de operaţii, militarii din Piatra Neamţ mai au de parcurs o perioadă intensă de pregătire, necesară îndeplinirii standardelor de performanţă impuse de efectuarea misiunii. Chiar în aceste zile ei se află în poligonul Cincu din judeţul Braşov, unde se desfăşoară evaluarea forţelor la nivel companie.

Imagini

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *