Compania KAF-GDA continuă pregătirea pentru misiune

Timp de două săptămâni, militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie din Piatra Neamţ s-au antrenat la Centrul de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre de la Cincu (C.I.L.-F.T.), jud. Braşov, pentru misiunea pe care o vor desfăşura în Afganistan în a doua jumătate a acestui an. Este vorba despre efectivele Companiei Ground Defence Area, cunoscută sub acronimul GDA, care va fi dislocată în teatrul de operaţii afgan pentru a asigura securitatea Bazei Aeriene Kandahar.
În poligonul de la Cincu, „Jderii” nemţeni s-au pregătit în condiţii apropiate de cele ale câmpului de luptă. Ei au îndeplinit misiuni specifice zonei teatrului de operaţii, presărate cu momente tactice şi „incidente”, conform scenariului stabilit de specialiştii C.I.L.-F.T. şi de militarii americani de la Joint Multinational Training Command al Armatei S.U.A. în Europa.

Imagini

Video (reportaj realizat în Poligonul Cincu de „Pro Patria”: redactor – Mădălina Ilinca, operator imagine – Ion Chiţa, editor imagine – Emanoil Petruţ Chiriţă)

DESCARCĂ

Video (reportaj realizat de Răzvan Cojocariu şi prezentat pe TVR Iaşi)

DESCARCĂ

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *