Graţie, rafinament şi eleganţă

La sfârşitul săptămânii trecute, Iaşul s-a transformat în capitala dansului sportiv. În organizarea Cercului Militar din garnizoană, a Palatului Copiilor Iaşi  şi a Clubului Sportiv REFLEX, la Sala Polivalentă s-au desfăşurat, în zilele de 6 şi 7 aprilie, Campionatul Naţional de 10 dansuri, Campionatul Naţional Under 21, precum şi cea de-a VIII-a ediţie a Cupei REFLEX.

Competiţia, patronată de Federaţia Română de Dans Sportiv, a fost structurată pe mai multe categorii de vârstă şi a cuprins secţiunile STANDARD şi LATINO, dar şi evoluţii la „precompetiţional”. Au participat 460 de perechi de dansatori din întreaga ţară, iar cei peste 1500 de spectatori au avut parte de un adevărat spectacol de graţie, rafinament şi eleganţă, totul într-o explozie de lumină şi culoare.

Perechile au fost evaluate de o echipă de 18 arbitri, iar printre aceştia s-a aflat, la câteva dintre probe, şi  binecunoscutul om de televiziune Mihai Petre. Preşedinte a fost Cristian Parnescu (Cluj-Napoca), director de concurs Iustin Istrati (Bucureşti), iar observator federal Costin Mihaiu (Bucureşti).

A rezultat o competiţie extrem de disputată, de un înalt nivel tehnic, la care s-au punctat atât expresivitatea, impresia artistică, sincronizarea şi aliniamentul, cât şi coregrafia, dinamica, tematica şi costumele. Reprezentanţii Cercului Militar Iaşi au reuşit însă câteva rezultate de excepţie:

  • grupa 4-7 ani: locul I, prin perechea Cristescu Ştefan – Nagâţ Anamaria;
  • grupa 8-9 ani: locul II, prin perechea Ciobanu Andrei – Raţă Irina şi locul IV, prin perechea Cârlan Alexandru – Cristescu Maria;
  • grupa 10-11 ani: locul IV, prin perechea Niţă Adrian – Berbuncă Diana;
  • grupa 16-18 ani: locul I, prin perechea Bălan Andrei – Ceucă Ingrid.

 

Imagini (foto Valeriu POP)

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *