„Jderii” au cucerit Kandaharul

Provocările nu au lipsit nici în această săptămână, militarii Companiei KAF-GDA rotaţia a II-a participând pentru prima dată la o misiune de tip cooperare civili-militari, în parteneriat cu Forţele de Securitate Afgane, într-o localitate din apropierea Bazei KAF.

Pe timpul desfăşurării operaţiunii, militarii au interacţionat cu populaţia locală, reprezentată de liderii tradiţionali. Discuţiile purtate în cadrul acestei activităţi au fost axate pe nevoile comunităţii, trupele române fiind văzute – prin prezenţa lor – ca o posibilă soluţie la neajunsurile vieţii cotidiene.

Deşi era vacanţă, militarii subunităţii au fost plăcut surprinşi de prezenţa copiilor, într-un număr foarte mare, care manifestau un entuziasm vădit pentru sprijinul material oferit. Nu trece o zi să nu luăm în calcul această nobilă şi onorantă opţiune: populaţia civilă. Eforturile noastre se îndreaptă permanent spre menţinerea stării de securitate, relaţionarea cu localnicii, acordarea de ajutoare umanitare dar mai ales, a conştientizării acestora că suntem aici să-i ajutăm.

Un alt moment important desfăşurat în săptămâna ce a trecut, a fost competiţia sportivă de minifotbal Cupa KAF-Kandahar-Afganistan, activitate la care au luat parte 12 echipe aparţinând partenerilor de Coaliţie, printre care şi o echipă de militari români din cadrul Companiei KAF-GDA. Un motiv de mândrie este faptul că, şi de această dată, militarii români au fost la înălţime şi au reprezentat cu cinste Armata română, obţinând un binemeritat loc I.

Nu ne rămâne decât să apreciem efortul şi rezultatul camarazilor noştri, să-i admirăm şi să-i felicităm că au reuşit să se ridice la înălţimea partenerilor de Coaliţie, că au dus drapelul României pe podium şi că ne-au readus în inimi mândria de a fi români.

Ofiţerul de relaţii publice al Companiei KAF-GDA, cpt. Cristian Magdici

Imagini

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *