Ceremonia de repatriere a Companiei KAF GDA „Jderii”

Joi, 19 decembrie 2013, Piața Ștefan cel Mare din Municipiul Piatra Neamț a găzduit ceremonia militară și religioasă prilejuită de întoarcerea din misiune, din teatrul de operații Afganistan, a militarilor Companiei Kandahar Airfield Ground Defense Area, rotația a II-a, cunoscută sub acronimul KAF GDA.

La eveniment au participat, alături de militarii întorși din misiune și familiile lor, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Nicolae Ciucă, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, general de brigadă Vasile Roman, comandanți de unități, camarazi din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, cadre militare în activitate și în rezervă, veterani de război, reprezentanți ai autorităților publice locale.

Ceremonia a început cu primirea raportului și trecerea în revistă a efectivelor companiei de către comandantul Diviziei 2 Infanterie. A urmat intonarea Imnului Național al României și efectuarea apelului solemn, la finalul căruia comandantul Companiei KAF GDA, cpt. Liviu Apostoaie, a raportat misiune îndeplinită, cu efectiv complet.
După oficierea serviciului religios, cpt. Apostoaie s-a adresat audienței, în numele militarilor întorși din misiune.

În cuvântul său, gl.-mr. Nicolae Ciucă le-a urat bun venit „Jderilor” nemțeni, felicitându-i pentru modul în care au știut să-și facă datoria în cele șase luni de misiune și să treacă peste toate provocările teatrului de operații.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea „Jderilor”, în acordurile Muzicii Militare a Garnizoanei Iași și în aplauzele asistenței.

Imagini

Video (Reportaj realizat de echipa Pro Patria)


DESCARCĂ

1 comentariu

  1. baieti seriosi …

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *