Celebrare Grigore Vieru

Vineri, 14 februarie, la statuia lui Grigore Vieru din Parcul Copou s-a desfăşurat o ceremonie dedicată celebrării a 79 de ani de la naşterea poetului de peste Prut. Au participat consulul Republicii Moldova la Iaşi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, oameni de cultură şi membri ai Uniunii Scriitorilor, precum şi Muzica Militară a Garnizoanei Iaşi.

Evenimentul a fost marcat prin intonarea Imnurilor de Stat ale celor două ţări şi oficierea unui Te-Deum. S-au rostit apoi alocuţiuni referitoare la viaţa şi opera lui Grigore Vieru. Au vorbit despre poet consulul Republicii Moldova la Iaşi, Ion Coşer, scriitorii Adi Cristi şi Daniel Corbu, dar şi reprezentanţii autorităţilor publice locale ieşene. A luat cuvântul şi preşedintele filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, Cassian Maria Spiridon, iar manifestarea a continuat cu depunerea de coroane şi jerbe de la statuia poetului basarabean. O coroană de flori a fost depusă, din partea Garnizoanei Iaşi, de reprezentanţii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

La final, a avut loc un spectacol de muzică şi poezie – „Taina care mă apără”, prezentat de Grupul folcloric „Şezătoarea”, al Şcolii din Vânători, Neamţ.

Imagini (foto Olga Murariu)

Video


DESCARCĂ

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *