23 Aprilie – Ziua Forţelor Terestre

Miercuri, 23 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre și a patronului lor spiritual, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință, în garnizoanele din ţară s-au desfăşurat ceremonii militare de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor, adunări festive, simpozioane, expoziţii de carte şi fotografie, precum și ziua porţilor deschise, competiţii sportive şi aplicativ-militare.

La manifestări similare au participat, în garnizoanele de dislocare, și militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”. Astfel, la sediul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” din Piatra Neamţ s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă, cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din incinta cazărmii.

La Botoşani, militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” au organizat şi ei la sediul unității o serie de activități cu caracter festiv. Acestea au cuprins intonarea Imnului Național și oficierea unei slujbe religioase, depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor și citirea mesajului de felicitare transmis de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, dar și avansări în grad și înmânarea unor diplome de apreciere. De asemenea, artileriștii botoșăneni au organizat și o Zi a Porților Deschise, prezentând celor care le-au trecut pragul armamentul, tehnica și echipamentele militare din dotarea unității.

Imagini

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *