Batalionul 635 Apărare Antiaeriană „Precista”

Galerie foto

Video

DESCARCĂ

 

Batalionul 635 Apărare Antiaeriană Precista
Atribuirea patronului spiritual al Batalionului 635 Ap.AA. „Precista”

La 01 martie 1995 se înființează Batalionul 635 Artilerie Antiaeriană.

Prima organizare a unității cu un număr mai mare de funcții a avut loc în octombrie 2002, unitatea fiind încadrată la un nivel superior, aproximativ două treimi din subunități având cadre militare, militari în termen și militari angajați cu contract în efectiv.

Următoarea organizare a unității cu un număr mai mare  de funcții, până la această dată, a avut loc în iunie 2005, reducându-se numărul militarilor în termen și înclinând balanța în favoarea militarilor profesioniști. Au fost încadrate peste 80% din subunitățile unității, majoritatea cu militari angajați pe bază de contract, și a început pregătirea cadrelor militare și a militarilor pe bază de contract  pentru îndeplinirea misiunilor specifice ale unității.

În acest moment, unitatea nu mai are în efective decât soldați-gradați voluntari cu o pregătire superioară față de militari pe bază de contract, pregătirea militară generală și de specialitate fiind efectuată în Școala de Aplicație a Forțelor Terestre.

În mare, organizarea unității a rămas aceeași, și anume: baterii de artilerie antiaeriană înzestrate cu tunuri de calibru 2×30 mm, baterii de rachete antiaeriene CA-94 și CA-95 și o baterie sprijin de luptă, singurele diferențe de-a lungul timpului observându-se la gradul de încadrare al bateriilor cu cadre militare și soldați gradați voluntari.

În septembrie 2004, unitatea  a participat pentru prima dată la trageri de luptă în poligonul de trageri antiaeriene CAPU MIDIA, obținând calificativ maxim, în condițiile în care, pentru multe cadre și militari angajați, era prima tragere reală cu tunurile antiaeriene de calibru 2×30 mm.

În anul 2005, cu o echipă de luptă cu o structură modificată, unitatea a obținut din nou calificativ maxim, deși majoritatea personalului era nou numit în funcții, de aproximativ 2 luni, iar mare parte din efective au participat, în luna dinaintea tragerilor, la intervenții în zonele inundate ale județului BACĂU.

Deși timpul de pregătire a echipelor de luptă fost insuficient,  au fost lovite 2 ținte aeriene (aceste ținte sunt de dimensiuni reduse, iar tragerea se consideră îndeplinită în  funcție de numărul de proiectile ce se încadrează într-o anumită arie din jurul țintei). La tragerile asupra țintelor terestre  s-a reușit lovirea țintelor cu toate proiectilele.

Aceste rezultate au continuat și în 2006 și 2007, nota finală obținută la sfârșitul tragerilor crescând de la an la an.

Începând din luna aprilie 2008, unitatea  s-a reorganizat, crescând numărul funcțiilor și ajungându-se  la 3 baterii de artilerie antiaeriană, o baterie de rachete antiaeriene, o  baterie de logistică și una de stat major.

In iunie 2008, unitatea  participă la aplicația cu trageri de luptă de la CAPU MIDIA, executând trageri antiaeriene  asupra bombelor luminoase atât ziua cât și noaptea,  asupra țintelor terestre și trageri din opriri scurte unde au fost apreciați cu calificativul  FOARTE  BINE.

S-au  executat antrenamente cu rachetiștii  la simulatorul pentru CA-94 și, în urma evaluării finale, au obținut rezultate foarte  bune. Bateria Logistică s-a ocupat de buna funcționare a echipamentului tehnic militar pe timpul deplasării, asigurând pe tot parcursul întregii aplicații logistica unității.

De la comandantul unității până la ultimul servant, militarii din Batalionului 635 Apărare Antiaeriană se ghidează după următorul crez: ,,TUNUL  ANTIAERIAN  NU  TREBUIE SĂ  ÎNCETEZE  A  TRAGE  DECÂT  ATUNCI  CÂND  INIMA  ULTIMULUI  SERVANT  VA FI  ÎNCETAT  SĂ  MAI  BATĂ”.

COMANDANT AL BATALIONULUI 635 APĂRARE ANTIAERIANĂ “PRECISTA”

 ÎN CONSTRUCŢIE

SUBOFIŢER DE COMANDĂ

Al BATALIONULUI 635 APĂRARE ANTIAERIANĂ “PRECISTA”

ÎN CONSTRUCŢIE

 

Data naşterii:

Locul naşterii:

Naţionalitate:

Stare civilă:

Educaţie şi formare:

Cursuri militare:

Cursuri civile:

Experienţă profesională:

Misiuni internaţionale:

Medalii şi Distincţii:

Limbi străine:

Tel: 0234513142 int.160

Fax: 0234515112

Email: relatii.publice01608@gmail.com